Chiftele in crusta de susan

de Merisor in Porc, 22 Noi 2018 | 5213 vizualizari

 

Pentru că prepar foarte des chiftele, încerc să le dau o notă aparte uneori, iar de data aceasta le-am preparat în crustă de susan.
Foarte bune au ieșit așa crocante și rumene la exterior!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc, tocată
  • 2 cepe medii
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 morcov
  • 3 cartofi mari
  • 2 ouă
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • sare după gust
  • ulei pentru prajit
  • 50 g susan alb
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in crusta de susan:

Curățăm legumele și le clătim cu apă rece.

Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc.

Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de lichid.

Adăugăm și ouăle, omogenizăm bine compoziția, apoi formăm sfere de mărimea unei nuci.

Le tăvălim pe toate părțile prin susan.

Punem, într-un wok sau tuciuleț, ulei la încins și scufundăm în el câte chiftele încap.

Le rumenim pe toate părțile, la foc mediu spre mare.

Le scoatem într-o sită, sau pe prosoape absorbante și le lăsăm să se tempereze.

Le servim ca aperitiv, simple, sau cu muștar, cu diverse sosuri, după preferințe.

Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

În compoziția de chiftele se mai poate adăuga verdeață tocată.

2

Printre susan se pot adăuga și semințe de chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in crusta de susan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman